Kasumović: Nije vrijeme za politizaciju, zadesio nas je zdravstveni problem

Komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica, Fuad Kasumović, upriličio je danas konferenciju za medije, putem koje je, još jednom, apelovao na sve građane Zenice da poštuju izdata uputstva nadležnih institucija, istakavši da se jedino na taj način pandemija može zaustaviti.

Također, Kasumović je dodao da trenutno nije vrijeme ni za kakvu politizaciju, te da se sva pažnja, ali i pomoć treba usmjeriti isključivo na zdravstvene radnike, i sve druge koji su na tzv. prvoj liniji odbrane jer nas je upravo i zadesio zdravstveni, a ne politički problem.

Kada su u pitanju poduzete mjere u vezi sa suzbijanjem pandemije korona virusa, nema sumnje da Grad Zenica prednjači naspram ostalih. Sve što viši nivoi vlasti zahtijevaju, Grad ispuni, ako ne i više. Pogledate li samo zaštitne maske koje koriste naši političari, shvatite da je novac kod njih, a ne kod medicinskih radnika, trgovaca, vatrogasaca, i drugih lica koja su trenutno najviše na udaru. No, sada nije vrijeme za politiku. Na lokalnim zajednicama je zadatak obezbjeđivanja logističkih potreba koje struka zahtjeva. Danas pripremamo zeničku Arenu, ukoliko bi se, ne daj Bože, situacija pogoršala, popodne ili ujutro ćemo predati MUP- u izolatorij u Omladinskom naselju u Nemili. Brinemo o svim socijalno ugroženim građanima, ali i molimo sve osobe koje imaju mogućnost, da obrade svoja zemljišta. Grad Zenica će to finansijski, svakako, podržati.“, istakao je Kasumović.

 

Izvor: zenicainfo.ba