Korisnici plastenika doniranih od Gradske uprave već ubiru prve plodove svoga rada

Predstavnici Gradske uprave Zenice danas su posjetili Amiru Pašalić i njenu porodicu u Putovićima, inače jednu od korisnica kojima je Grad Zenica u saradanji sa organizacijom Muslim Aid Sarajevo nedavno dodijelio plastenik sa pratećom opremom.

„Dobili smo plastenik od 100 m2, sistem za navodnjavanje i sadnice paradajiza, paprike, krastavca, patlidžana i svega što itekako puno znači našoj četveročlanoj porodici“, navodi Amira Pašalić, inače nezaposleni demobilisani borac.

„Djeca su srednjoškolci, kćerka je poljoprivredni tehničar, a i sin pomaže u uzgoju povrća, pa nam ova donacija mnogo znači jer tako širimo našu poljoprivrednu proizvodnju, dok ja, osim rada u plasteniku i domćinstvu, naše proizvode nosim na pijacu i prodajem, pa od toga živimo“, priča Amira Pašalić iz Putovića, napominjući da će zahvaljujući ovoj donaciji moći više da zarade i da znatno lakše žive.

„Sadnice su tek posađene, ali lijepo napreduju, jer im i vremenske prilike  odgovaraju“, kaže naša sagovornica, izražavajući zahvalnost gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću, na ovoj aktivnosti, ali i organizaciji Muslim Aid Sarajevo, koja je sa Gradskom upravom sufinansirala projekat „Ekonomsko osnaživanje socijalno i matarijalno ugroženih osoba i mladih kroz plasteničku proizvodnju povrća“.

Podsjećamo da je zahvaljujući ovom projektu 20 korisnika sa prostora Grada Zenice nedavno dobilo ove plastenike, sa pratećom opremom , ali i stručnu edukaciju iz oblasti plasteničke proizvodnje, da bi stekli potrebna znanja i vještine za obavljanje ovi poslova.

 

Izvor: zenicainfo.ba