“Kreativno kulturno ljeto”: Radionica pod nazivom „Na nama ostaje svijet“

U Zenici je danas održana radionica u okviru manifestacije “Kreativno kulturno ljeto” pod nazivom „Na nama ostaje svijet“. Radionicu su održale autorica slikovnice Alisa Trtak- Bajramović i njena gošća Azra Berberović.

U toku manifestacije “Kreativno kulturno ljeto” održana je radionica pod nazivom „Na nama svije ostaje“, a autorica Alisa Trtak-Bajramović istakla je da današnji program nosi isti naziv kao i njena zbirka poezije, koja je napisana prije mnogo godina.

„Predstavljeni su stihovi, slikovnice, neke priče, nešto iz svog književnog opusa, na način koji je primjeren njihovom uzrastu. Razgovarali smo, glumili, crtali i ponudili im ono što je kreativno, ono što nosi kreativnu poruku za djecu“, kazala je Alisa Trtak-Bajramović.

Učiteljica – kreativka, Azra Berberović, istakla je da joj je ovo već druga posjeta našem gradu i da je radila kreativni bazar u Zenici. Ona je edukator radionica za djecu i odrasle i zajedno sa Alisom Trtak- Bajramović je održala radionicu „Na nama svijet ostaje“.

„Bavim se kreativnim radom i edukator sam radionica za djecu i odrasle. Došla su djeca iz dječijeg vrtića i to je bila kutija iznenađenja, a i povezano sa kolegicom koja isto radi u prosvjeti i sa njenom temom ekologija“, izjavila je Azra Berberović.

Najmlađi stanovnici našeg grada moći će uživati u nizu drugih zanimljivih sadržaja.

 

Izvor: zenicainfo.ba