Mještani Klopča i Jastrebca dobili novi asfalt

Nastavljaju se aktivnosti na unapređenju putne infrastrukture na prostoru Grada Zenice.

Nove asfaltirane puteve danas su dobili mještani Klopča i Jastrebca. Svi radovi finansirani su iz gradskog budžeta, a dovršavaju se aktivnosti na asfaltiranju putne mreže u mjesnoj zajednici Klopče.

Danas je asfaltirano 280 metara Ibrakovića puta za šta je iz gradske kase izdvojeno 60 hiljada maraka. Za mještane je ovo bio jedan od prioriteta.

“Nakon završetka radova na Hadžimazića i Zilića putu, ovo je jedan od najznačajnijih puteva za MZ Klopče. Naredne sedmice nastavljamo radove u Prvomajskoj ulici gdje smo radili vodovod, a prošle godine igralište i kanalizacionu mrežu”, kaže Elmin Šabanović, sekretar za MZ u Gradskoj upravi.

“Za nas je asfaltiranje ovog puta radostan dogođaj i zahvaljujemo se Gradskoj upravi na pokazanom razumijevanju za naše potrebe“, kaže predsjednik Mjesne zajednice Klopče, Ibrahim Omić.

“Ovaj se put veže sa ulicom Bistua Nuova što za nas mještane predstavlja kružni tok koji olakšava svakodnevni život“, ističe Omić.

Razloga za zadovoljstvo imali su danas i mještani Jastrebca, jedne od najudaljenih mjesnih zajednica na prostoru grada. Kod njih je asfaltom pokriveno 250 metara puta za šta je Grad izdvojio 20 hiljada maraka. Mujo Garanović, sekretar za mjesne zajednice u Gradskoj upravi podsjeća da je nedavno i betonirana jedna dionica puta za šta je izdvojeno oko 30 hiljada maraka.

“Uskoro predstoje radovi na proširenju mosta što je investicija od 90 hiljada maraka. Služba za društvene djelatnosti pokrenula je i aktivnost na izgradnji sportskog igrališta za MZ Jastrebac. Novac je obezbijeđen, projektna dokumentacija urađena, ali je još uvijek nerješeno pitanje lokacije. Vjerujem da će sa Šumsko-privrednim društvom i to brzo biti rješeno“, kaže Mujo Garanović.

Asfaltirani put olakšat će svakodnevicu mještana Jastrebca, a jedan od njih Midhat Mehić podsjeća da je u vrijeme poplava iz 2014. godine ovo bio svojevrsni put spasa.

“Da je još ovakvih investicija pa da se poveže put do Lisca i uveže i Grad Zenica a ne samo Jastrebac jer je to jedini put kojim veliki broj stanovnika, u slučaju da se takva nepogoda ponovi, preko Orahovice i Lisca može da se izvuče“, poručio je Mehić.

 

Izvor: zenicainfo.ba