Načelnik Admir Hadžiemrić posjetio “Master Fashion”

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić danas je sa svojim pomoćnicima posjetio kompaniju „Master Fashion“. Kompanija “Master Fashion” koja šije odjela za poznati brend Piere Carden je nedavno promijenila vlasnički strukturu i imenovala novu upravu kompanije.

U pogonima “Masters Fashion” trenutno je zaposleno 355 radnika. Početkom naredne godine ova kompanija započinje saradnju sa renomiranom konsultantskom kućom Wolfganga Weiss, jednog od vodećih stručnjaka u tekstilnoj branši, koji je bio gost – predavač na Sajmu tekstila, kože i obuće TimodExpo 2019. godine u Travniku. Ova saradnja trebala bi rezultirati povećanjem proizvodnje i novim zapošljavanjima.

 

Obilazak PSKC “Pirota”

 

Tokom 2019. i 2020. godine Općina Travnik uložila je 215.000 KM za realizaciju projektnih zadataka na Privredn- sportskom i kulturnom centru “Pirota”. Pojedini djelovi ovog kompleksa su prenamjenjeni i preuređeni, izvršeno je utopljavanje prostora, nabavka i postavljanje stolica, adaptirani sanitarni čvorovi i postavljena ograda. Načelnik općine Admir Hadžiemrić sa saradnicim danas je posjetio PSKC Pirota kako bi na licu mjesta vidjeli sve što je do sada urađeno.

 

Izvor: travnik-grad.info