Načelnik Dautović ugostio uspješnog Travničanina Muniba Mešinovića

Načelnik općine Travnik, Kenan Dautović,  ugostio je danas  Muniba Mešinovića, dobitnika Rhodes stipendije za region Ujedinjenih Arapskih Emirata. Munib je prvi dobitnik Rhodes stipendije iz Bosne i Hercegovine.

Naime, ova prestižna stipendija se dodijeljuje studentima sa izvanrednim postignućima, sa ciljem da svoje postdiplomske studije nastave na Univerzitetu Oxford u Engleskoj.

Rhodes stipendija je najstarija i najpoznatija nagrada na svijetu za akademski studij i međunarodno zajedništvo. Prijašnji dobitnici ove nagrade su bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši australijski premijer Tony Abbott, te mnogi drugi vodeći naučnici i diplomate.

-Sa Munibom sam razgovarao o zajedničkom druženju sa mladima, što će naredne godine postati praksa u mom radu, te o projektima koji mogu poboljšati mogućnosti mladih osoba iz Travnika.- napisao je na svom FB profilu načelnik Dautović.

Munib je trenutno na doktorskom studiju  informatike na Univerzitetu Oxford, te se primarno bavi informatikom u zdravstvu.

Izvor: travnik-grad.info