Načelnik Hadžiemrić predstavio novosti na web stranici Općine Travnik

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić danas je predstavio novosti na zvaničnoj web stranici  www.opcinatravnik.com.ba Uz veliki broj sadržaja ova web lokacija u sekciji E – servisi sada nudi i dva nova sadržaja. Prva novost je mjerenje kvaliteta zraka, temperature, vlažnosti i količine padavina.

-Na području Travnika, u Bosanskoj ulici u parku kod Lukačke džamije instaliran uređaj za mjerenje kvaliteta zraka. Kvalitet zraka se mjeri više puta tokom dana, a imate historiju mjerenja u protekla 24 i 48 sati. Ono što mogu reći da Travnik spada u gradove koji imaju značajno nizak nivo zagađenosti. Uglavnom se nalazimo u području niske ili veoma niske zagađenosti. – istaknuo je načelnik Hadžiemrić.

Na stranici su i  podaci  o temperaturi, količni padavina i vlažnosti. Ovi podaci dolaze sa dvije meteorološke stanice koje su postavljene prošle godine u gradu. Podaci na web stranici su sa  mjernog  mjestoaje kod JU Bolnica Travnik.  Drugo mjerno mjesto je Babanovcu.

Drugi interesantan podatak na E-servisu je pilot projekat „Smart Parking“.

-Instaliran je video nadzor na Plavoj vodi i u svakom momentu možemo vidjeti koliko je slobodnih parking mjesta na tom lokalitetu. Podaci se ažuriraju stalno. To je lokacija na Plavoj vodi koja je najviše opterećena.- kazao je načelnik Hadžiermić.

 

Izvor: travnik-grad.info