Naselje Kondžila u MZ Podbrežje dobija novu vodovodnu i putnu infrastrukturu

U mjesnoj zajednici Podbrežje već nekoliko dana traju radovi na rekonstrukciji puta za Kondžila. Nakon što je Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Zenica završilo radove na polaganju vodovodnih cijevi, čime će biti unaprijeđeno vodosnabdijevanje ovog dijela MZ Podbrežje, mehanizacija preduzeća „Geo-Put“ Maglaj započela je rekonstrukciju 340 metara puta za Kondžilo. Vrijednost radova nakon objavljenog javnog poziva iznosi 36.855 KM, a završni radovi na asfaltiranju očekuju se u narednim danima.

Prema riječima Senada Muratovića, predsjednika MZ Podbrežje, na realizaciju ovog kao i projekta Sanacija ulice Marka Rajića čekalo se duže od 20 godina.

„Vodosnabdijevanje i kvalitetan put su decenijske potrebe mještana Podbrežja. Zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika Fuada Kasumovića rješavamo osnovne probleme i nadamo se da će uskoro i zagađenje biti manje, što naravno nije u ingerenciji Gradske uprave ali koja sa svoje strane poduzima maksimalne napore da se i ovo sistemski riješi“, kaže Senad Muratović, predsjednik mjesne zajednice Podbrežje.

 

Izvor: zenica.ba