Novi asfalt u Konjevićima i Palinovićima

Ovog četvrtka započelo je i do subote bi trebalo da završi afsaltiranje 1.200 metara puta kroz selo Konjevića u MZ Pojske. Ukupna investicija Gradske uprave iznosi  87.069 KM, a novi put, bolje i kvalitetnije uvjete života dobili su članovi više od više od 80 bošnjačkih i hrvatskih domaćinstava u Konjevićima.

Radnici izvođača ovih radova firme Komgrad su jutros započeli s asfaltiranjem iz Gornjih prema donjim Konjevićima.

“Do sada je asfaltirano 300 do 400 metara puta. Do kraja sela preostalo je još oko 800 metara i, ukoliko sve bude uredu, očekujemo u subotu završetak radova”, kaže nam jedan od mještanina Konjevića Almir Delić.

Prema riječima penzionera Mirsada Delić, najveću zahvalnost duguju gradonačelniku što je, kako kaže ovim ljudima nakon 40 godina i brojnih rupa u glavnom seoskom putu omogućio novi asfalt. Mnogo će to značiti mlađim mještanima, kao i omladini koja svakodnevno idu na posao ili se školuju, kaže Delić.

Prije rata u Konjvećima je bilo više od 90 hrvatskih domaćinstava. Prema riječima mještanina Stipe Mandića, koji ovdje živi od rođenja, sada ih je oko 12 kuća, čijim će stanarima novi put umnogome popraviti kvalitet života.

„Napokon nakon 30 i kusur godina mi imamo novi put. Presretan sam i zahvalan“, ističe Mandić.

I u selu Palinovići danas je asfaltiran put. U Konjevićima za vikend očekuju svečanost otvorenja nove saobraćajnice u dužini od oko 1.200 i širini tri metra, koja je koštala oko 87 hiljada maraka.

 

Izvor: zenicainfo.ba