Novogodišnji paketići obradovali mališane u JU „Dom porodica“

Najmlađi štićenici JU „Dom porodica“ iz Zenice obradovani su novogodišnjim paketićima. Donaciju paketića uručili su predstavnici Prevent Grupacije.

Iako je ova godina protekla bez tradicionalnog druženja uz Djeda Mraza, radi poštivanja epidemioloških mjera, novogodišnji paketići uspjeli su obradovati djecu i dodatno uljepšati kraj godine.

„Prevent Grupacija svake godine donira novogodišnje paketiće za udruženja koja okupljaju i rade sa osjetljivim kategorijama društva. Ove godine smo posebnu pažnju posvetili odabiru udruženja, te smo u saradnji sa našim podružnicama u cijeloj BiH identifikovali najugorženijie kategorije u lokalnim zajednicama. Smatramo da je naša obaveza i odgovornost podržati razvoj i osnaživanje mladih u svim segmentima društva, a sretni smo da i na ovaj način izmamili dječiji osmijeh i obradovali ih, pogotovo u godini koja nas je stavila na mnoga iskušenja“, poručeno je iz Prevent Grupacije.

Osim Zenice, ovogodišnje paketiće dobit će i štićenici Udruženja „Radost druženja“ iz Bihaća i Udruženja za pružanje psihosocijalne podrške ženama i djeci „ Lejla“ iz Ključa, Centra za socijalni rad iz Goražda i njihovi sugrađani iz Odjeljenja đaka s posebnim obrazovnim potrebama koje djeluje u okviru OŠ „ Fahrudin Fahro Baščelija“, a osmijeh i radost za kraj godine nisu izostali ni u Centru za socijalni rad Visoko.

Prevent Grupacija nastavlja sa društveno – odgovornim i projektima od značaja u lokalnoj zajednici i u narednoj godini.