Obavijest Grada Zenica o odgađanju planiranih javnih događaja

Na osnovu naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba za praćenje novog corona virusa Zeničko-dobojskog kantona, a zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu i Bosni i Hercegovini, Grad Zenica obavještava javnost da su manifestacije predviđene u naredne dvije sedmice na području grada Zenica odgođene do daljnjeg.

U narednom periodu se odgađaju sve manifestacije na kojima se očekuje prisustvo većeg broja građana kako u zatvorenom prostoru, tako i na javnim mjestima.

S tim u vezi obavještavamo javnost da neće biti održane manifestacije kako slijedi:

–        Međunarodna kulturna manifestacija “Zeničko proljeće”,

–        Obilježavanje Dana Grada,

–        Čimburijada,

–        Druge kulturne manifestacije ili sportski događaji koji se održavaju u organizaciji Grada Zenica.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i Krizni štab za praćenje novog corona virusa Zeničko-dobojskog kantona, poziva sve građane Federacije BiH na maksimalnu odgovornost prema svom i zdravlju drugih, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne zdravstvene institucije i ustanove.

Obzirom da se situacija svakodnevno mijenja, a da se u skladu s razvojem situacije mijenjaju mjere i preporuke, ovom prilikom pozivamo građane Zenice da prate upute kriznih štabova i zdravstvenih ustanova.

GRADONAČELNIK

Fuad Kasumović