Održan radni sastanak o poštivanju Sporazuma o prijateljskom okruženju

U Gradskoj upravi Zenica danas je održan sastanak predstavnika resornih službi, preduzeća “Autoceste FBIH” i predstavnika mjesnih zajednica koje gravitiraju na području dionice Zenica Sjever – Tunel “Zenica”.

Na sastanku se govorilo o poštivanju Sporazuma o realizciji projekata iz programa prijateljskog okruženja koji su potpisali Grad Zenica, firma “Čengiz” i Grad Zenica.

Predstavnici mjesnih zajednica govorili su o posljedicama koje su ostale nakon što su okončani radovi na ovoj dionici Koridora Vc, ali i tražili od predstavnika “Autoceste FBiH” približne rokove za realizaciju stavki iz Sporazuma.

-Već smo počeli dobar dio radova, a svakako ćemo i dalje nastaviti sa poštivanjem svega iz Sporazuma, to uopće nije upitno – poručili su iz “Autocesta FBiH”.

Tom prilikom govorilo se i o novonastalim situacijama koje su posljedica radova, a nisu u Sporazumu. U istrajavanju mještana da se saniraju sve štete dobili su i apsolutno podršku Grada Zenica, odnosno predstavnika gradskih službi.

Ovom prilikom predstavnici mjesnih zajednica osvrnuli su se i na najavljene proteste. Ukoliko dobiju napismeno saglasnost od “Cesta FBiH” za izvođenje radova u pojasu M-17, na koji čekaju dvije godine, u tom slučaju neće doći do najavljenih protesta.

Na inicijativu predstavnika Gradske uprave, za svaku stavku iz Sporazuma dat je i okviran rok za početak radova na koje mještani ovih naselja nestrpljivo čekaju.