Održana konstituirajuća sjednica GV Zenica: Izabran predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg, Radno predsjedništvo i članovi Komisije

U Velikoj Sali Grada Zenica danas je održana svečana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj su novoizabrani gradski vijećnici javnim glasanjem odabrali, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, članove Radnog predsjedništva i članove Komisije za izbor i imenovanja.

Na poziciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća odabran je Almir Babajić iz stranke SDP, zamjenik predsjedavajućeg u predstojećem četverogodišnjem mandatu će biti Mirza Husetić, ispred Zeničke inicijative Kasumović Fuad.

Tri člana Radnog predsjedništva su Aida Halač iz Zeničke inicijative–Kasumović Fuad, Ekrem Tuka iz Nezavisnog bloka i Mahdi Alić iz stranke Narod i Pravda, a izabrani su i Članovi Komisije za izbor i imenovanje.

Prva radna sjednica Gradskog vijeća Zenica planirana je za ponedjeljak, 28. decembar 2020. godine, kada će se na dnevnom redu naći 14 tačaka.

 

Izvor: zenicainfo.ba