Penzioneri iz Zenice i ove godine imat će subvenciju na godišnje karte

Ovih dana su Gradska uprava Zenice, zeničko Udruženje penzionera te  predstavnici firmi, koje na području grada Zenica obavljaju javni linijski prevoz,  potpisali ugovore o subvencioniranju prevoza penzionera na prostoru Grada Zenice.

Prevoz penzionera će se obavljati na osnovu godišnjih pretplatnih karata u periodu od 01. juna ove do 31. maja 2022. godine, zašta je iz gradskog budžeta izdvojeno 75.000 KM, dok će cijenu godišnje pretplatne karte penzioner plaćati u iznosu od 82 marke odabranom prevozniku putem Udruženja penzionera Zenica.

Pored Sarajeva, mi smo jedini grad koji ima pretplatne karte za naše penzionere, što je velika pogodnost za korisnike, jer za jednu skromniju cijenu penzioneri dobiju besplatan prevoz sa neograničenim brojem vožnji tokom godinu dana, što važi ne samo za članove našeg Udruženja, nego za sve penzionere“, naglašava Emin Sijerčić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenice.

Na žalost i ove godine su tri prevozničke firme, a mi smo tražili da bude jedan prevoznik ili da bude jedna karta za sve prevoze, ali se prevoznici nisu mogli dogovoriti između sebe, tako da je i ove godine ostalo da karte važe samo za onog prevoznika kod koga su kupljene“, napominje predsjednik zeničkog Udruženja penzionera, dodajući da je ovo Udruženje zato insistiralo da se  poveća broj polazaka autobusa.

Trenutno mi u Udruženju već završavamo posao sačinjavanja liste korisnika prevoza i po zadnjim podacima već je preko 2.500 penzionera kupilo godišnju pretplatnu kartu za prevoz na terotoriji Zenice“, kaže Emin Sijerčić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenice.

 

Izvor: zenicainfo.ba