Počela sanacija zeničkog spomen-obilježja Papirna

Prije nekoliko dana počela je sanacija spomen-obilježja Papirna u nadležnosti resorne gradske Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Rok za završetak posla je mjesec dana ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, sanacija će Gradsku upravu koštati 25 hiljada maraka.

Ugovor s izvođačem radova je potpisan krajem decembra, pa se s prvim danima nove godine pristupilo poslu.

„Nakon provedene procedure javnih nabavki odabran je najpovoljniji ponuđač – firma „Kristal“ iz Živinica. S radom su počeli 6. januara i rok za završetak poslova je mjesec dana, s tim da će taj rok biti produžen ukoliko vremenske prilike ne budu dozvoljavale izvođenje radova“, kazao nam je Adnan Mešinović, stručni savjetnik za komunalne poslove u resornoj Gradskoj službi.

Dakle tokom mjeseca februara spomen kosturnica Papirna biće u novom ruhu. Radiće se sanacija oborinskih voda, zatim postojećeg moblijara, kao i kompletna zamjena podne podloge. Spomen-obilježje u istoimenom parku biće osvijetljeno, a i pristupačno za osobe sa invaliditetom.

„Postaviće rampu koja će omogućiti pristup osobama sa invaliditetom, a u estetkom smislu izgled Spomen – kosturnice Papirna biće uljepšan led trakama”, dodaje Mešinović, napominjući da je ovo prva sanacija Spomen obilježja od prijeratnog perioda.

Kompletan projekat koštaće Gradsku upravu nešto više od 25 hiljada maraka.

 

Izvor: zenicainfo.ba