Počeli izbori za Savjete mjesnih zajednica

Gradsko vijeće Grada Zenica je na sjednici održanoj 30. septembra 2021. godine donijelo odluku o raspisivanju izbora za izbor članova Savjeta mjesnih zajednica na području grada Zenica, a danas se izbori održavaju u pet mjesnih zajednica i to u Gladovićima, Donje Babino, Pepelari, Gornja Zenica i Mošćanica.

Nakon što je vijeće donijelo odluku građani su morali dostaviti prijedloge kandidata za mjesne zajednice koji će biti na listi za izbor imenovanja članova Savjeta mjesnih zajednica.

„Nakon što je Gradska izborna komisija sačinila liste za sve mjesne zajednice od prvog pa do 24. novembra održat će se izbori u 51 mjesnoj zajednici na području grada. S obzirom da u 23 mjesne zajednice nisu ispunjeni uslovi rješenjem će se imenovati povjerenici za navedene mjesne zajednice“, ističe Denan Pašalić, predsjednik Biračkog odbora u MZ Donje Babino

Izbori će trajati do 24. novembra i taj dan će biti održani u mjesnoj zajednici Puhovac.

„Obzirom da je mjesna zajednica prva stepenica putem koje se ostvaruju potrebe građana jako je važno izabrati prave ljude u Savjetu mjesne zajednice, i tek onda  građani mogu očekivati da će njihovi interesi biti predstavljeni na najbolji način u Gradskoj upravi“, dodaje Hasan Omić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donje Babino.

 

Izvor: zenicainfo.ba