Potpisan Sporazum o isporuci 60 putničkih automobila za RVI

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor kompanije Porsche BH Senad Olovčić potpisali su Sporazum o isporuci putničkih automobila za RVI 100 posto prve grupe na osnovu kojeg će u roku od 90 dana biti isporučeno 60 putničkih automobila marke Škoda octavia ambition karavan 1.4 TSI DSG-automatik.

“Sporazum je nastavak naše obaveze prema ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe. Ovi automobili njima su, prije svega, ortopedsko pomagalo budući da su to ljudi koji svaki dan imaju potrebu da obiđu ljekare kao i za ostale potrebe”, rekao je ministar Bukvarević

Dodao je da će i ove godine ratni vojni invalidi dobiti kvalitetno vozilo i izrazio nadu da će isporuka vozila biti realizirana u roku od 90 dana, kako je predviđeno sporazumom.

Ove godine Porche je, kako je potvrdio Olovčić, uz velike napore uspio da obezbijedi vozila po cijenama koje su već godinama iste, iako se cijena ovako tehnološki naprednih automobila mijenja iz godine u godinu.

“Vrijednost automobila je oko 1.500.000 KM. Radi se o 60 najmodernijih vozila koja su prilagođena za ovu grupu korisnika”, dodao je Olovčić.

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Elvis Sudar i Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović zahvalili su Vladi FBiH što kontinuirano osigurava pomoć za ovu kategoriju.

 

Izvor: zenicainfo.ba