Potpisivanje sporazuma o saradnji između Univerziteta u Zenici i grada Sarajeva

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusuf Duraković i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Larisa Velić, jučer su posjetili grad Sarajevo i gradonačelnicu gđu dr. Benjaminu Londrc-Karić, s ciljem jačanja saradnje između ove dvije ustanove.

Gradonačelnica Sarajeva vezana je za Univerzitet u Zenici, jer je bila angažovana u nastavnom procesu Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, što je rezultiralo i nastavkom dalje saradnje između Univerziteta i grada Sarajeva.

S tim u vezi potpisan je i Sporazum o saradnji između Univerziteta u Zenici i grada Sarajeva. Potpisnici Sporazuma saglasni su da postoji zajednički interes za saradnju na polju naučnog i istraživačkog djelovanja, te unapređenju kvalitete obrazovnog proces.

Univerzitet u Zenici i grad Sarajevo zajednički će nastupati prema međunarodnim i drugim raspoloživim fondovima, sa ciljem povlačenja dodatnih sredstava za projekte iz oblasti obrazovanja, te poboljšanju i unapređenju obrazovnog procesa. Takođe će zajednički organizovati konferencije, radionice, seminare, te druge događaje od značaja za ove dvije ustanove i Bosnu i Hercegovinu općenito. Prvi zajednički događaj će biti konferencija koja će se održati 24.02.2022. godine u Vijećnici na temu „Imovinskopravni odnosi i državna imovina“.

FOTO: Zenicainfo.ba

Izvor: zenicainfo