Naslovnica Fokus Poziv privrednicima-dostavite informacije o problemima u poslovanju izazvanim koronavirusom

Poziv privrednicima-dostavite informacije o problemima u poslovanju izazvanim koronavirusom

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dostavilo je akt broj: 06-15-275/20 od 13.03.2020. godine dana 17.03.2020. godine kojim se od Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona traži dostavljanje povratnih informacija u pogledu trenutnog stanja poslovanja i obima eventualnih poteškoća sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća na području Zeničko-dobojskog kantona zbog pojave i širenja korona virusa.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, na osnovu prikupljenih informacija, informisati Vladu FBiH i predložiti usvajanje onih mjera za koje smatra da će na najefikasniji način pomoći realnom sektoru u ublažavanju ove krize.
Shodno navedenom, molimo Vas da, u skladu sa raspoloživim informacijama, na mail Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona: [email protected] dostavite podatke o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća na području Zeničko-dobojskog kantona najkasnije do 20.03.2020. godine kako bi se postupilo u skladu sa zaprimljenim aktom Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.