Pravni fakultet UNZE nastavio niz uspjeha na međunarodnim takmičenjima

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i ove godine je učestvovao na Svjetskom takmičenju iz međunarodne investicijske arbitraže.

Radi se o najznačajnijem takmičenju iz ove pravne oblasti, a održava se svake godine u Frankfurtu. Na takmičenju učestvuje 45 timova sa najprestižnijih univerziteta iz cijelog svijeta.

Ove godine, iako nastupa tek drugi put na ovom takmičenju, Pravni fakultet UNZE je ostvario nevjerovatan uspjeh plasiravši se u grupu prvih 8 fakulteta u svijetu. Važno je naglasiti da je Pravni fakultet Univerziteta u Zenici jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine i među rijetkim fakultetima iz regije koji uopće dobije priliku da učestvuje na ovom renomiranom takmičenju.

Podsjećamo da je takmičenju u Frankfurtu prethodilo pred takmičenje u Milanu na kojem je Pravni fakultet UNZE, u konkurenciji timova iz Francuske, Argentine, Singapura, Turske i Izraela, zauzeo prvo mjesto.

Takmičari –govornici su bili Amina Hasanovići Faris Muratović, a istraživački tim koji je pomogao u pripremi činile su Elbisa Halvadžić, Zerina Spahići, EnisaVarupa. Treneri su bili v.d. dekanesa prof.dr. Larisa Velić i ass.mr.iur. Amna Hrustić, a nesebičnu pomoć su pružili Johaness P. Willheim, advokat iz Beča, doc.dr. Enis Omerović, Andres Eduardo Garzon iz Saarlanda kao i prof.dr. Anis Bajrektarević, te Jose Magnaye iz Beča.

Posebno je važno naglasiti institucionalnu podršku fakulteta,  kao i bivšeg dekana Pravnog fakulteta, a sadašnjeg prorektora za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici, prof.dr. Enesa Bikića.

Ovo takmičenje je još jedan u nizu dokaza kvalitetnog i predanog rada naših studenata i našeg osoblja, te aktuelnosti u praćenju trendova u razvoju prava. Kao takvo, ovo takmičenje zaokružuje priču o uspjesima fakulteta na svim takmičenjima na kojima učestvuje Pravni fakultet Univerziteta u Zenici.