Praznično ukrašavanje zeničkih trgova i ulica

U Zenici je i ove godine, tradicionalno, počelo ukrašavanje gradskih ulica uoči predstojećih praznika. Naime, Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica zaključila je sa Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica Ugovor o pružanju usluga dekoracije na području Grada Zenica za 2020. godinu.

Vrijednost radova montaže novogodišnje dekoracije za 2020. godinu iznosi 16.385 KM, a predstojeće praznične dane ulice ulice našeg grada dodatno će biti ukrašene s novim, repariranim, elementima.

„Za razliku od prošle, ove godine bit će dodatnih, repariranih, elemenata koji će biti postavljeni i doprinijet će boljoj prazničnoj atmosferi u gradu. Naime, na kružnom toku “Drveni most” bit će postavljeni elementi oblika fenjera, dok će na kružnom toku “Metalurg” biti postavljeni elementi u obliku jelke“, navodi se u informaciji Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica.

Elementima će biti dekorisane i druge lokacije i to kružni tokovi Talića brdo, Drveni most, Metalurg-dio ulice školska, Mokušnice i dio GGM-a, te Radakovo i kružni tok kod bivšeg kina Central. Osim toga, dekorisani će biti Trg Alije Izetbegovića, ulica Londža, ulica Maršala Tita, te platoi ispred Katoličkog školskog centra i crkve Svetog Ilije.

Potpuno praznično izdanje grad će doživjeti najkasnije do 15. decembra, kada je kranji rok za realiziranje ugovora o pružanju usluga dekoracije.

 

Izvor: zenica.ba