Prekid telefonskih veza, interneta i kablovske televizije u dijelu grada

Od 31. augusta  u prijepodnevnim satima dio Travnika, Tvornička ulica, Pirota i Meljanac ostali su bez telefonskih veza, interneta i kablovske televzije. Riječ je o korisnicima usluga BH Telecom-a. Stanovnicima ovih ulica bilo je odmah jasno da je kvar uzrokovan presjecanjem kabla prilikom vršenja iskopa kod Meljanca.

Brojni pozivi, prijave kvara  i urgencije nisu urodili plodom. Iz BH Telecoma možete dobiti odgovor da izvršite reklamaciju kako bi vam bio umanje račun za broj dana koliko niste imali uslugu. Nezvanično, kabl je spojen, ali kvar nije riješen. Bager je naime presjekao kabl na još jednom mjestu tridesetak metara niže. Probleme imaju stanovnii, ali brojni drugi koji zarađuju za život putem internet, a odnos nadležnih u ovoj kompaniji u najmanju ruku je sramotan. U problemu se našla i ustanova „Naš dom“ koja je rodbinu svojih korisnika putem Facebooka obavjestila u kakvom su se poblemu našli.

-Ovim putem želimo vas obavijestiti da su fiksne telefonske linije u kvaru od jutarnjih sati 31.8.2020. Bez ikakve obavijesti o novonastalom problemu od strane nadležnog operatera, situacija je nepromijenjena već treći dan. Nakon bezbroj naših uregencija i poziva upućenih direkciji u Travniku, ali i centrali u Sarajevu, još uvijek nemamo zvanična saznanja o kakvoj vrsti kvara je riječ. Također, niko nije našao za shodno izaći na teren i pokušati pronaći rješenje.

U generalno nezavidnoj situaciji u kojoj smo se svi našli zbog virusa COVID-19, našim dragim korisnicima telefoni su jedina veza sa srodnicima i dragim ljudima. Ta veza je nažalost trenutno prekinuta, a operater ne mari za svoje klijente i njihovo zadovoljstvo.

U nadi da će problem uskoro biti otklonjen, a zbog zadovoljstva svih vas, dobiti nas možete na sljedeće brojeve mobitela:

– SOCIJALNA SLUŽBA – 061/820-921 (socijalna radnica Vanja)

– MEDICINSKA SLUŽBA – 062/931-699 (medicinska sestra Eldina)

– MEDICINSKA SLUŽBA – 062/343-405

(med. sestra Samra – voditeljica Centralnog odjela)

– MEDICINSKA SLUŽBA – 062/992-213

( Voditeljica depadansa Našeg doma -Iva)

– RAČUNOVODSTVO – 061/783-808 ( šef računovodstva Emir).

 

Izvor: travnik-grad.info