Prijem za učenike iz Gelsenkirchena

Grupa učenika u pratnji svojih nastavnika iz škole Gesamtschule Hors Gelsenkirchen iz Njemačke boravila je u uzvratnoj posjeti Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” u Zenici. Ove dvije škole učestvuju u zajedničkom projektu Partnertsvo između gradova u okviru kojeg se vrši razmjena učenika, provodi volontiranje na konkretnom poslu, odnosno organizuje stručna praksa za učenike i uspostavljaju drugi vidovi saradnje.

Gradska uprava Zenice ugostila učenike iz Njemačke. Domaćin im je bio Zijad Imamović, šef protokola, koji je duže vrijeme uključen u program saradnje Zenice sa bratskim Gelsenkirchenom.

Portal Grada Zenice www.zenica.ba je objavio da je Imamović prenio pozdrave gradonačelnika koji zbog objektivnih razloga nije bio u mogućnosti prisustvovati prijemu, te istakao da su učenici i nastavnici Gesametschule Hors svojom posjetom učinili čast Gradskoj upravi.

Grad Zenica, objasnio je Imamović, blagonaklono gleda na aktivnosti koje se odvijaju u Zenici i Gelsenkcirhenu u okviru zajedničkog projekta jer doprinose unapređenju saradnje naših bratskih gradova.