Pripadnici Specijalne policijske jedinice u posjeti JU “Dom-porodica” Zenica

Dana 21.12.2021. godine, u prijepodnevnim satima, pripadnici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, posjetili mališane Javne ustanove “Dom-porodica” Zenica.

Jedan od glavnih razloga ove posjete je bila podjela novogodišnjih paketića koje su pripadnici navedene jedinice samoinicijativno kupili kako bi mališanima uljepšali ove praznične dane.

Podsjećamo, “Dom-porodica” Zenica je javna ustanova čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja. Tokom ove posjete organizovano je druženje djece sa “specijalcima”, koji su u prijateljskom i ugodnom ambijentu odgovarali na sva pitanja mališana. U razgovoru komandira jedinice i njegovih saradnika sa direktoricom ustanove i odgajateljicama, dogovorena je uzvratna posjeta, koja će biti realizirana u narednom periodu,  kako bi mališani imali priliku obići prostorije Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice, te vidjeti postojeće sadržaje, službene pse i svu drugu specijalističku opremu koju pripadnici navedene jedinice koriste prilikom obavljanja složenih policijskih zadataka i sprovođenja akcija.