Priprema projekata za učešće na Sarajevo Business Forumu 2016

U sjedištu Vlade Srednjobosanskog kantona (SBK) u Travniku održana je radionica za pripremu projekata za predstojeći Sarajevo Business Forumu 2016.

Govoreći o konceptu ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, voditeljica odjeljenja BBI VIP Business Cluba Azra Čolić kazala je kako će on biti unaprijeđen i po broju učesnika i po važnosti, ističući da je učešće NR Kine novost u odnosu na protekle godine, te da ima veliki značaj.

Čolić je istaknula da je BiH do sada imala veliku korist od ovog foruma, a jedan od primjera je i vrijedna investicija za poljoprivredu iz Dubaija, te je naglasila da upravo poljoprivreda može biti šansa i SBK-u.

Obrazovanje će, također, biti od posebnog značaja, a Čolić je ocijenila da se domaći univerziteti trebaju pozicionirati kao mjesto obrazovanja stranih studenata.

Govoreći o značaju Sarajevo Business Foruma, predsjednik Europskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo kazao je kako se nada da će BiH znati iskoristiti ovaj skup i sudjelovanje velikog broja svjetskih političara i investitora, te kako će uspjeti privući značajne projekte.

Praštalo je kazao kako je Europski pokret u BiH partner Sarajevo Business Foruma, ali i velikog broja lokalnih zajednica u BiH, jer su one ključ uspjeha svih društevnih tokova, uključujući i proces europskih integracija.

Sedma međunarodna investicijska konferencija “Sarajevo Business Forum”, koja će biti održana 4. i 5. maja u Sarajevu, predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje poslovne saradnje i kontakata sa investitorima, a to treba iskoristiti i Srednjobosanski kanton (SBK) rečeno je na jučerašnjoj radionici pod nazivom “Priprema projekata za učešće na Sarajevo Business Forumu 2016” koja je održana u Travniku.

Radionicu je organizirao BBI VIP Business Club, u saradnji sa Europskim pokretom u BiH i Srednjobosanskim kantonom.