Promovisan “Kulturni vodič – Travnik to je moj grad”

U sklopu kulturne manifestacije „Andrićevi dani“ sinoć je na Kamernoj sceni Pozorišta Travnika promovisan „Kulturni vodič – Travnik to je moj grad“,  autora mr. Taika Ganića. Promotori su bili Fatima Maslić, direktorica Zavičajnog muzeja Travnik, dr.sc. Maja Đurić- Zahirović i dr.sc. Dženan Kos, direktor Gradske biblioteke, a na kraju se obratio i autor „Kulturnog vodiča“.

Na 139 stranica predstavljene su kulturne manifestacije i kulturne institucije u Travniku. Preko 50 manifestacija koje imaju kontinuitet tokom više godine ilustrovane su sa fotografija pet fotografa, te sa preko 30 umjetničkih slika sa motivima Travnika.

Autor “Kulturnog vodiča – Travnik to je moj grad”, mr. Taik Ganić poznat je široj javnosti po produkciji dokumentarnih filmova, video spotova, ali i kao  autor tekstova i muzike za himnu NK Travnik, KK Travnik, te pjesme “Travnik to je moj grad”, “Čudan zeman” i mnoge druge.

Pored toga, bavi se menadžmenom u oblasti kulture i idejni je tvorac  kulturnih manifestacija, od kojih posebno treba istknuti “Acoustic Fest Travnik” (AFT). Proteklih godina gosti AFT-a bili su: Damir Imamović (2012. godine), Divanhana (2013. godine), Tajni gaz (2014. godine), Vlatko Stefanovski (2015. godine) i Divlje Jagode (2016.godine), Amira Medunjanin (2017.godine), Sergej Ćetković (2018. godine) i Kaliopi (2019).

Posljednjih godina uspješno vodi Javnu ustanovu Centar za kulturu Općine Travnik.

 

Izvor: travnik-grad.info