Radnici Zenicatransa “zamrzli” štrajk glađu

Radnici Zenicatranasa koji su proteklih pet dana štrajkovali glađu u holu Autobuske stanice, danas su zamrzli štrajk, nakon što su održali sastanak sa vijećnicima Gradskog vijeća Zenica.

“Danas smo imali sastanak u 16:00  sati sa vijećnicima GV, gdje si dobili punu podršku. Štrajk smo zamrzli do četvrtka, kada je najavljena redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica”, kazao je Huso Sarvan, predsjednik Sindikata Zenicatransa.

Kako kaže Sarvan, blokada stanice ostaje sve do konačnog rješenja kompletne situacije u ovom preduzeću, a radnici se svakako nadaju rješenju na narednoj sjednici GV.

“Mi za 15 minuta možemo pokrenuti sve, samo ako dobijemo zeleno svjetlo od Gradske uprave. Radnici se vraćaju kućama, ali će se od ponedjeljka, svakodnevno javljati na posao”, dodao je Sarvan.

Huso Sarvan

Današnjem sastanku u Zenicatransu prisustvovali su vijećnici SDA, A-SDA, SBB-a i DF-a, koji imaju dovoljno vijećnika da u budžet “ugrade” amandman kojim će biti podržan oporavak Zenicatransa.

Kazali su da će uraditi sve što je u interesu ovog preduzeća, te kako se nadaju sačinjavanju zajedničkog amandmana kojim će novac biti osiguran za spas Zenicatransa.

 

Izvor: zenicainfo.ba