Sa značajnim rastom Transcoma u BIH, kompanija uvodi nove benefite, povećava plate radnicima i otvara niz novih radnih mjesta

Rastom i razvojem u Bosni i Hercegovini, te brigom o tome da svaki pojedinac bude zadovoljan na svom radnom mjestu, Transcom je od 01.11.2021 stvorio još bolje uslove za rad, te povećao plate za sve zaposlenike i time pokazao da je apsolutni lider u svojoj industriji.

U julu ove godine, Transcom je obilježio službeno otvorenje centra u Zenici na kojem su prisustvovale brojne zvanice. Bosna i Hercegovina prepoznata je kao izuzetno atraktivno tržište, sa jako kvalitetnom radnom snagom i već tada je najavljen rast na ovim prostorima, koji se danas nastavlja. U samo godinu dana, kako je prisutan na bosanskohercegovačkom tržištu, Transcom je proširio svoje poslovanje, te otvorio niz novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, kako u Zenici, tako i u Tuzli i Banjaluci.

U Bosni i Hercegovini sada broji više od 230 zaposlenika, i nastavlja da raste, ovaj put zapošljavajući u Zenici. Posao u centru za korisničku podršku u Zenici odnosi se na zaprimanje dolaznih poziva te na odgovaranje na dolazne upite zaprimljene pisanim putem od strane korisnika širom svijeta. Komunikacija se obavlja na njemačkom jeziku, a svaki član tima prije početka rada prolazi kroz detaljnu i vrlo dobro strukturiranu plaćenu obuku za posao u kojoj se upoznaje sa sistemom potrebnim za rad.

Kompanija pruža stabilnost radnih mjesta, o čemu svjedoči velik broj zaposlenika u regionu koji su više od 15 godina dio Transcom tima i koji su u kompaniji razvijali svoju karijeru, često krećući sa pozicije agenta u korisničkoj podršci. Transcom je uvijek bio atraktivan poslodavac i osiguravao je odlične uslove rada, te sada sa svojim rastom poboljšava i povećava radne benefite, što ga čini vodećim poslodavcem.

Svim zaposlenicima kompanije omogućena je atraktivna konkurentna plata uz motivirajuće mjesečne bonuse, koja je s rastom kompanije u BIH dodatno povećana. Zaposlenje u kompaniji moguće je uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, a svi novi zaposlenici prolaze kroz profesionalnu obuku za posao u trajanju od dvije sedmice uz prijavu od prvog dana obuke. Zaposlenima su omogućena dva slobodna dana u sedmici, a kompanija pridaje veliku pozornost održavanju zdrave radne atmosfere i prijateljskog duha među zaposlenima, te pruža niz drugih pogodnosti, koje uključuju i dodatnu zdravstvenu polisu osiguranja, bonus za preporuku novih zaposlenika, kao i bonus dobrodošlice svim novim članovima tima.

Prostorije Transcoma opremljene su prema najvišim evropskim standardima, a zaposlenici u Zenici, pored moderno opremljene kuhinje i prostorije za odmor i zabavu, imaju mogućnost zajedničke pauze provoditi na terasi centra koji se proteže na dva sprata.

Pored čvrste povezanosti među članovima tima, zdrave radne sredine i izraženog timskog duha među zaposlenicima, kompaniju karakterišu česta interna unaprijeđenja uposlenika na više pozicije, zbog čega je u kompaniji moguće izgraditi karijeru u prilično kratom roku. Ono što je bitno napomenuti jeste da Transcom pridaje veliku pozornost zajednicama u kojima posluje, te u sklopu svog Transcom Cares programa na različite načine provodi aktivnosti kojima se kroz različite oblike pomoći pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

S obzirom na dodatan rast i otvaranje niza novih radnih mjesta, Transcom poziva sve zainteresovane za posao da se prijave, te da preporuče svojim poznanicima i prijateljima koji aktivno govore njemački jezik da pročitaju više o kompaniji i stupe u kontakt sa Transcom timom. Detalji vezani uz otvorena radna mjesta dostupni su putem sljedećeg linka, a svi zainteresirani mogu stupiti u kontakt sa specijalistima za selekciju i zapošljavanje putem email adrese [email protected].

Šta kažu zaposleni u Zenici:

“Radim u Transcomu već mjesec dana i svi utisci su pozitivni. Odlični uvijeti rada. Izuzetno prijatno okruženje gdje zaista možete ostvariti komunikaciju sa kolegama. Svi su susretljivi i spremni pomoći kad god je to moguće. Međusobno se poštujemo i smatram da je to jako bitno u ovakvoj sredini. Najviše mi se sviđa mogućnost napretka na bolje radne pozicije, tako da uloženi trud nije uzaludan. Sve u svemu, zadovoljstvo mi je biti dio Transcom tima.’’  

Hamza, Agent u korisničkoj podršci, Zenica

“Odlični uvjeti rada, jako pozitivno i zdravo okruženje gdje su svi uvijek spremni pomoći, nebitno na kojoj su poziciji. Do sada sam radila u mnogo firmi, ali sam u Transcom-u pronašla sve ono što nijedna druga firma nije imala – prije svega mogućnost napredovanja, a rad i trud se itekako cijene!’’

Ena, Agentica u korisničkoj podršci, Zenica