Savez udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti ZDK realizovao projekt nabavke trakica i aparata za sve članove u 2021. godini

Savez udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti ZDK uspio je realizirati projekat nabavke trakica i aparata za sve članove u 2021. godini.

Kako nam je rekao predsjednik Saveza udruženja dijabetičara ZDK Ibrahim Delibašić, projekt je realiziran zahvaljujući finansijskoj pomoći i podršci Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku.

“Skoro 3.000 članova zeničkog Udruženja mogu preuzeti zamjenske aparate i trakice u udruženju, na adresi Sarajevska 81. kod OŠ “Vladimir Nazor” i to srijedom i subotom od 10 do 12 sati. Obezbijeđeno je i mjerenje tromjesečnog šećera, odnosno HbA1c za 150 naših članova, gdje će slabo regulisani šećer preko 7,2 mmol i pacijenti imati pregled dijabetologa u sklopu provođenja projekta ove vrste. O ovoj akciji tromjesečnog šećera bit ćete obavješteni prilikom preuzimanja trakica i aparata u udruženju”, poručio je naš sagovornik.