SJEĆANJE NA ZENIČANINA I VRSNOG SPORTISTU: Sklonište na Veležu nosi naziv “Armin Gazić – Mućak”

Planinarsko-sportsko društvo (PSD) “Prenj” Mostar jučer je završilo sa aktivnostima na izgradnji planinarskog skloništa na lokalitetu Jančiji do na oko 1.700 metara nadmorske visine, na planini Velež.

Upravni Odbor Planinarskog saveza Federacije BiH donio je odluku da bivak na Veležu nosi naziv “Armin Gazić-Mućak”.

Podsjetimo, dvadesetdevetogodišnji Armin Gazić, zvani Mućak, jedan od najboljih bh. alpinista, poginuo je krajem jula prilikom prevrtanja čamca na Neretvi, nizvodno od Bunskih kanala. Rođen je 1991. godine u Zenici i bio je dugogodišnji član Kluba ekstremnih sportova “Scorpio”. Život je posvetio alpinizmu i popularizaciji ekstremnih sportova. Dobitnik je priznanja za vrhunski međunarodni rezultat Sportskog saveza Bosne i Hercegovine nakon što je ispenjao sjevernu stijenu Matterhorna.

Iz PSD-a “Prenj” su se zahvalili Planinarskom savezu FBiH i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koji su osigurali sredstva za realizaciju ovog značajnog Projekta, kao i ostalim privrednim kolektivima iz Mostara i ostalim prijateljima Društva koji su osigurali ostatak sredstava za završetak ovog Projekta.

“Veliko hvala svim našim članovima, ljubiteljima prirode i ostalim građanima koji su se aktivno uključili u realizaciju i ostvarivanje projekta”, istakli su iz PSD-a, uz molbu eventualnim posjetiocima da u narednih sedam dana ne ulaze u objekat zbog svježe lakiranih površina unutar objekta.

 

Izvor: zenicainfo.ba