Sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica odgođene do daljnjeg

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, Diana Bešić, uputila je sinoć kasno, sa privatne e-mail adrese, saopštenje za javnost o odgađanju sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica i to isključivo odabranim medijima, bliskim vladajućoj koaliciji.

Članovi Radnog predsjedništva u sastavu – Diana Bešić, Jasmin Hodžić, Emina Tufekčić i član Ekrem Čosić su zauzeli stav da se sve sjednice Gradskog vijeća odgode do daljnjeg zbog novonastale situacije u vezi sa korona virusom. Nažalost, Radno predsjedništvo na čelu sa Dianom Bešić još jednom je pokazalo da nije jednakopravno prema svim medijima, kada su ovu odluku poslali samo na adrese pojedinih medija, koji su bliski upravo ovoj vladajućoj koaliciji.

Naša i tehnička i novinarska ekipa uredno je izvršila sve pripreme za prijenos Četvrte tematske sjednice GV, a u sali Gradskog vijeća se, osim nas i ostalih kolega novinara, niko nije pojavio.

Obavještenje o odgađanju sjednice stiglo je nekih 10-ak minuta nakon što je sjednica trebala početi. Ova situacija najbolje oslikava u kakvoj se trenutno situaciji nalazi „gradski parlament“.