Svečano otvoren GGM

IMG_8737WEBU Zenici je 6. aprila svečano otvorena Glavna gradska magistrala (GGM) čija je prva faza koštala 25 miliona dolara a čiji su radovi trajali četiri godine.

Na ceremoniji koja je održana na kružnom toku – Fontana kod Stacionara obratili su se gradonačelnik Husejin Smajlović, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullah M. Mominah, direktor Agencije za realizaciju projekta GGM Mirsad Heleg, predstavnik Konzorcija izvođača radova Hamed Ramić i predstavnik Saudijskog fonda za razvoj Muhammed Al-Dalilan ispred.

IMG_8627WEB

U programu su učestvovali Zlatan Alispahić Zlaja i grupa predškolske djece s pjesmom o Zenici “Život je lijep” podržani pjevačem grupe Nemoguće Vruće Branom Lovrićem te pjevačica Mima Kemez sa pjesmo „Da sam ptica…“.

GGM predstavlja rješenje saobraćaja u Gradu Zenici do 2030. godine i trebala bi biti saobraćajna veza sa autocestom-koridorom V-c i magistralnim putem M-17. Obuhvatila je izgradnju gradske dionice dugačke 3,25 kilometara, a široke 24,5 metara, te 14 kružnih raskrsnica.