Turske kompanije najavile dolazak u Travnik na ovogodišnji Timod EXPO

Turske kompanije iz oblasti tekstilne i kožarske industrije pohvalile su projekat i obećale dolazak na ovogodišnji sajam nakon što su članovi Organizacinog odbora predstavili Specijalizovani sajam tekstila, kože i obuće Timod EXPO u Bursi u Republici Turskoj.

Članovi Organizacionog odbora sajma održali su sastanak u  İndustrijskoj i trgovinskoj komori Bursa (BTSO ) , te prezentirali sajam Timod EXPO.  Nakon toga sastanak i prezentacija upriličeni su i sa članovima Upravnog odbora Industrijske komore Demritaş (DOSABSİAD)

Iskustva su razmjenjena i sa organizatorima Sajma dječije odjeće u Bursi – JUNIOSHOW i sa članovima Udruženja proizvođača dječje konfekcije Bursa (BEKSİAD).

Turski domaćini najavili su podršku Sajmu Timod Expo i dolazak kompanija iz ove prijateljske države. Članovi Organizacionog odbora sutra će održati niz prezentacija i sastanaka u Istanbulu gdje su planirani susreti sa predstavnicima Udruženja proizvođača konfekcije Turska, Udruženja proizvođača konfekcije İstanbul (İHKİB) i Trgovinske komore  Istanbul (ITO).

Travnik, centar tekstilne industrije u BiH, i ove godine će u periodu od 28. do 30. maja biti domaćin Specijalizovanog sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2020.

 

Izvor: travnik-grad.info