Tužiteljstvo BiH prikupilo obimnu dokumentaciju u predmetu “Respiratori”

Tužiteljski tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenuDonesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, saopćavaju iz Tužiteljstva BiH.

Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu.

Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.

Tužiteljstvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnostvodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provodjenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austrijikao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu.

Takođersve agencije i institucijekoje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazipostupaju po uputama tužiteljskog timakoji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze  i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH.