U funkciji javni web portal za prijavu vakcinacije ili za dobijenje COVID elektronske iskaznice

U funkciji je javni web portal putem kojeg se građani SBK/KSB mogu prijaviti za dobijanje elektronske COVID-19 iskaznice. Na portalu je takođe omogućeno da se prijave i pacijenti koji se do sada nisu vakcinisali. Web portal je sastavni dio informacionog PVT Covid19 sistema Srednjobosanskog kantona.

-Građani se trebaju registrirati na portalu na način da upišu svoje podatke kao i podatke o dozama koje su primili. Uz prijavu građani trebaju priložiti i dokaz o vakcinaciji.

Sve prijave su automatski dostupne pripadajućim ambulantama gdje će vakcinacijski timovi izvršiti pregled i verifikaciju podataka. Po završenoj verifikaciji građani će putem Viber/SMS ili email-a dobiti svoje digitalne elektronske COVID iskaznice. Na portalu se trebaju prijaviti i građani koji su vakcinaciju izvršili i u drugim kantonima ili u drugim zemljama. Svi verificirani podaci ostaju u bazi podataka Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva i socijalne politike i postaju dio medicinskog kartona pacijenta. – saopćeno je iz Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK.

Svi Domovi Zdravlja i druge zdravstvene institucije će uvijek imati na raspologanju kompletan Covid-19 imunizacijski karton pacijenta.

Nakon Covid-19 iskaznica, pacijentima će se i putem Viber/SMS ili email-a izdavati i potvrde o testiranju na Covid-19 kao i potvrde o prebolovanoj koroni koji će biti sastavni dio i Imunizacijskog kartona pacijenta

Pristup web portalu je putem linka (hrvatski jezik): https://cijepljenje-ksb.ezoblak.net/

 

Izvor: travnik-grad.info