U OŠ “Musa Ćazim Ćatić” otvoren jedinstveni laboratorij fizike

Zenička osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“ bogatija je za još jedan laboratorij.

Udruženje za promociju fizike, informatike i tehnologije Zenica danas je u O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“  svečano otvorilo laboratoriju fizike, prve ovog tipa u naše gradu. Predsjednik udruženja, Mersudin Hadžić, ističe da je sve urađena na volonterskoj osnovi  a sva oprema  se dobila na korištenje od kolega zeničkih škola. Cilj je, kaže prof. Hadžić, u budućnosti oplemeniti ovaj laboratorij savremenim  nastavnim sredstvima,  te edukovati nastavni kadar koji će znanje prenositi  učenicima. „Načinjen je prvi korak. Uređen prostor sa osnovnim  sredstvima. Drugi korak jeste, obezbijediti sve instrumente potrebne za rad. Laboratorija je zamišljena da u budućnosti bude raspoloživa svim učenicima Zenice koji pokažu interes za sticanje znanja  iz fizike, informatike i tehnologije“, ističe prof. Hadžić.

Mersudin Hadžić

Esad Čorović, direktor O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“, kaže da su ovakve ideje uvijek dobrodošle  i koliko je moguće uvijek će se rado  realizovati. „Cilj škole je na sve načine potaknuti i zainteresovati učenike i uz najbolje uslove prenijeti im znanje. Škola je na inicijativu Udruženja  obezbijedila prostor, table, nekoliko laptopa i ostala osnovna pomagala za nastavu. Cilj je i postizanje što boljih rezultata, a u što skorije vrijeme uložiće se u nabavku potrebnih instrumenata  za kvalitetniji  rad“, ističe direktor.

Esad Ćorović

Nada je da će biti i onih koji će prepoznati napore Udruženja  za promociju fizike, informatike i tehnologije Zenica, njihov program nazvan FITT i svojim donacijama pomoći učenicima željnim znanja.

Izvor: zenicainfo.ba