U toku radovi na izgradnji pješačke staze u Perinom Hanu

Po nalogu Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica u Mjesnoj zajednici Perin Han u toku su radovi na izgradnji pješačke staze u dužini od oko 1.035 metara.

Sredstva za ovaj projekat zajedno sa odvodnjom i uređenjem priključnih saobraćajnica u iznosu od 330.475 maraka sa PDV-omosigurao je Grad Zenica.

„Nedostatak pješačke staze na ovoj dionici, bio je dugogodišnji i veliki problem mještana Perin Hana i nakon što je mjesna zajednica već nekoliko godina podnosila zahtjev za njegovo rješavanje, evo radovi su u toku, što je veoma značajno za stanovnike Perin Hana jer će biti mnogo sigruniji, bezbjedniji i bolji pristup svim značajnim objektima na ovom prostoru, kao što je škola, ambulanta, apoteka, džamija, te trgovački objekti“, ističe Alija Beganović, predsjednik MZ Perin Han.

„Nakon višemjesečnih radova na trasi regionalnog vodovoda Plava voda, izgradnji trase plinovoda, te kanalizacione mreže kroz Perin Han, u toku su i radovi na izgranji pješačke staze, a sve su to kapitalni projekti i veoma značajni za mještane ne samo Perin Hana, nego i mošćaničkog sliva, koji će im obezbijediti mnogo bolje uslove za život“, ističe Elmin Šabanović, sekretar Mjesne zajednice Perin Han.

-Zbog toga su mještani ovog prostora veoma zahvalni Upravi Grada Zenice i gradonačelniku, dodaje Šabanović.

Aktuelni radovi na izgradnji pješačke staze u Perin Hanu počeli su krajem maja, a njihova finalizacija sa asfaltiranjem i završnim uređenjem, očekuje se do avgusta.

 

Izvor: zenicainfo.ba