U Zenici danas humanitarna utakmica za Vedada i Ajdina

Humanitarna utakmica između Humanih zvijezda i veterana Nogometnog kluba Čelik biće odigrana u zeničkoj Gradskoj areni danas, s početkom oko 17,30. Najavljen je humanitarni meč, kojeg su podržali brojni sportisti ovoga grada.

U timu Humanih zvijezda nastupiće, između ostalih, bh. reprezentativac, Amel Tuka, zatim Alen Škoro, Ivan Opačak, Jasmin Mešanović, Kenan Horić, Elvir Bolić, Dženan Bureković i drugi, a na suprotnoj strani, Nermin Šabić, Vitomir Paškalj, Senad Brkić, Armin Imamović, Ismar Pojskić, Nermin Hadžiahmetović…

Prihod od utakmice namijenjen je za liječenje dvojice zeničkih mališana, devetogodišnjeg Ajdina Žigonje i petogodišnjeg Vedada Hadžića.

Jedan od začetnika ideje da se na ovaj način pomogne u liječenju malih Zeničana, predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine, Aldin Džidić, na press konferenciji je istakao ovo prilika da svi daju svoj doprinos.

„Nadam se da će naši sugrađani sutra doći da podrže akciju i vide stare asove“, kazao je Džidić, dodajući da je bivši bh. reprezentativac, sada član njemačkog bundesligaša Herte, Vedad Ibišević, malom Vedadu Hadžiću poslao dres sa svojim autogramom.

„Želim da iskoristim priliku da pozovem sve građane, prije svega Zeničane, da sutra dođu i kupovinom ulaznice pomognu ovu akciju“, poručio je ovom prilikom bh. atletičar, Amel Tuka.

Zenički fotoreporter, Jasmin Hadžić, otac malenog Vedada, dječaka koji se bori protiv tumora na mozgu, dirljivo se zahvalio svima koji su do sada doprinijeli nastavku liječenja njegovog petogodišnjeg sina.

„Sve vas volimo. Dirnuti smo vašim odzivom i hvala svim dobrim ljudima koji su uz naše male heroje“, poručio je Hadžić.

Maleni Vedad dalje se liječi nakon što mu je odstranjen tumor na mozgu, dok devetogodišnji Ajdin prolazi kroz terapije zbog rascjepa kičmene moždine.

Ulaznice, po cijeni od pet konvertibilnih maraka, mogu se kupiti na štandovima u Tržnom centru Džananović i ispred Robne kuće Bosna.

 

Izvor: zenicainfo.ba