Učenici Mješovite srednje škole “Mladost” paketićima obradovali štićenike JU „Dom porodica“

Vrijeme je novogodišnjih praznika kojima se najviše obraduju djeca, a jedan od razloga su i pokloni koji su neizbježni u ovom periodu.

Učenici Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica posjetili su danas štićenike Javne ustanove „Dom-porodica“ i tom prilikom podijelili im novogodišnje paketiće.

„Mi smo se organizovali kao vijeće učenika da ostvarimo dva humanitarna bazara koji su, hvala Bogu, uspješno završili, da bismo ostvarili ovu akciju Jedan slatkiš – jedno dijete“ kazala je Eda Valentić, učenica srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica.

Pripremili su 30 paketića od kojih je 15 za dječake i 15 za djevojčice, te 30 paketića za bebe. Uposlenici srednje mješovite škole „Mladost“ škole kazali su da će podržati sve akcije ovoga tipa.

„Danas su nam došli učenici i nastavno osoblje Mješovite srednje škole „Mladost“. Mi inače imamo izvrsnu saradnju sa ovom školom, dosta naše djece pohađa ovu ustanovu, tako da nam je drago da ćemo podijeliti ovo novogodišnje i predprazničko raspoloženje danas sa njima“ ističe Draženka Subašić, direktorica JU „Dom-porodica“.

U Javnoj ustanovi Dom-porodica sretni su što će njihovi štićenici ponovo imati priliku da osjete sve čari novogodišnjih praznika.

 

Izvor: zenicainfo.ba