Univerzitet u Zenici predstavio četiri doktora nauka i najbolje studente

Promocija četiri doktora nauka danas je održana na Univerzitetu u Zenici.

“Ovo je jedan od najsvećanijih trenutaka za naš univerzitet, akademsku zajednicu ali i društvo općenito. Iako je u toku pandemija koronavirusa, uz sve preporučene epidemiološke mjere željeli smo ovo obilježiti svečano kako i dolikuje doktorima nauka. Oni predstavljaju novu snagu i energiju koja je neophodna našem društvu kako bi se ono moglo mijenjati u pozitivnom smislu”, kazao je Damir Kukić, rektor zeničkog Univerziteta.

Osim promocije četiri doktora nauka na zeničkom univerzitetu danas su studentima koji su tokom studija postigli najbolje rezultate uručene i nagrade rektora.

“Smatram da je moderno društvo u kojem živimo društvo znanja, tako da ne bih rekla da je znanje podcijenjeno, možda ga kritikuju ali, u ovom kriznom periodu znanje je pokazalo da ga nikada dosta i da je odgovor na sve. Moja poruka budućim studentima je da koriste naučnu znatiželju, da koriste svaku priliku kako bi stekli što više znanja i razvili svoje vještine jer to je jedini da ovo društvo napreduje. Znanje je resurs koji je najvažniji za razvoj društva i to svako od nas treba da ima u vidu”, kazala je na današnjoj promociji Dženana Radončić, doktorica pravnik nauka.

 

Izvor: zenicainfo.ba