Univerzitet u Zenici promovisao 514 diplomanata i magistara struke i nauke

U zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ upriličena je promocija studenata I i II ciklusa studija, diplomaca, magistara struke i nauke sa fakulteta Univerziteta u Zenici.

 „Ovo je veliki dan za studente, ali i nas profesore jer se danas ponosimo uspjesima i diplomama naših studenata. Dobili smo nove diplomante, završenike I i II ciklusa studija, magistre. Ovo je dan koji se nikada ne zaboravlja za završenike – diplomante, ali je veliki dan i za naše bh. društvo u cjelini“ rekao je rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Damir Kukić.

Promovisano je 514 magistara stuke i nauke, odnosno 461 student I i 53 II ciklusa, time je naše bh. društvo postalo akademski bogatije.

„Prosjek ocjena na četvrtoj godini mi je 10. To nije bilo lako, ali bez truda i zalaganje ne bi mi sada bila ovolika čast i zadovoljstvo. Planiram ostati u Bosni i Hercegovini i mladima treba to biti primjer, jer uspjeh se zaista isplati. Ja sam već pronašla zaposlenje. Mislim da u našoj državi ipak postoji perspektiva za nas mlade“ izjavila je Amina Hasanović, diplomirani pravnik.

 

Izvor: zenicainfo.ba