Upriličena svečanost za brucoše Univerziteta u Zenici

Univerzitet u Zenici, povodom početka nastave u akademskoj 2019./2020. godini, organizovao je svečanost za novoupisane studente na svim fakultetima. Jedinstvena poruka sa ove svečanosti je da studenti nastoje kroz studiranje ostvariti svoje ciljeve i želje.

Studente i goste pozdravio je rektor Univerziteta prof. dr. Damir Kukić, koji je svim novoupisanim studentima poželio sreću u studiranju, te istakao činjenicu da su na Univerzitetu u Zenici stvoreni optimalni preduvjeti za uspješno studiranje.

„Nadam se da će ovi brucoši iskoristiti priliku koju su dobili te da će kroz studiranje i stjecanje diplome kreirati svoju svijetlu i kvalitetnu budućnost, ali ne samo sebi nego i svojim porodicama i cjelokupnom bosanskohercegovačkom društvu“, kazao je rektor Kukić koji navodi da Univerzitet u Zenici, ali i Grad Zenica osim uvjeta za stjecanje znanja i bavljenje naučno-istraživačkim radom, studentima pružaju i priliku za bavljenje sportom, te kulturom.

Dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta, Ilhan Bušatlić kazao je da Univerzitet u Zenici omogućava kvalitetno znanje svim članovima akademske zajednice.

„Želim da studenti u što kraćem roku sa ovog fakulteta izađu ne samo sa onim fizičkim dijelom, odnosno diplomom, nego i sa znanjem koje će ponijeti uz tu diplomu, a koje će im omogućiti prosperitet, napredak i uspješan život“, dodao je Bušatlić.

Dekan mašinskog fakulteta, prof. dr. Fuad Hadžikadunić je rekao da studenti trebaju biti zadovoljni da su dio Univerziteta u Zenici i da sa svojim mladalačkim potencijalima budu na raspolaganju akademskoj zajednici.

Svojim prisustvom ovu svečanost uveličali su i Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kao i Mirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

 

Izvor: zenicainfo.ba