Večeras tradicionalni predramazanski koncert BZK “Preporod”

Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Zenici, nastavljajući tradiciju obilježavanja dolaska najdražeg gosta u domove Bošnjaka muslimana, mubarek mjesec Ramazan, a u skladu sa mjerama na prevenciji širenja korona virusa, ove godine će svoj tradicionalni predramazanski koncert prirediti putem interneta.

Članovi Narodnog orkestra će uz poštivanje pravila socijalne distance, iz velike sale Doma, biti u kućama svoje publike, večeras od 20 sati.

„Bošnjačka zajednica kulture Preporod još od obnoviteljske skupštine 1991. godine do danas održava predramazanski koncert svog Narodnog orkestra i nismo htjeli prekinuti ovu lijepu tradiciju tako da ćemo to učiniti i ovoga puta, u nešto modernijoj verziji”, kaže Mirza Husetić, predsjednik zeničkog Preporoda.

Koncert sa tradicionalnim repertoarom, sevdalinkama i ilahijama, trajaće oko sat i biće uživo prenošen na nekoliko lokalnih portala, na zvaničnim Facebook stranicama Bošnjačke zajednice kulture Preporod i putem internet-informativnog magazina biserje.ba.

 

Izvor: zenicainfo.ba