Višemilionska investicija firme TPS doo-novi poslovno proizvodni objekat

Preduzeće “TPS” (Thermal process solutions) d.o.o. Zenica, koje upošljava 16 radnika i čija je osnovna djelatnost proizvodnja i rekonstrukcija industrijskih peći, te prodaja vatrostalnog materijala i grijnih tijela, privode kraju višemilionsku investiciju.

Riječ je o novom poslovnom objektu u naselju Raspotočje, ukupne korisne površine oko 2.000 kvadratnih metara i dimenzija 36 puta 36 metara.

“U ovom objektu nalaze se dvije proizvodne hale sa dva krana, poslovnim dijelom sa biroom i kancelarijskim prostorom”, ističe vlasnik TPS-a, Jusuf Duraković.

Jusuf Duraković

“Ova investicija je planirana prije pandemije koronavirusa, a što se tiče poslovanja u 2020. godini mogu reći da je bila uspješna, jer smo realizovali projekte ugovorene godinu dana ranije”, dodaje Duraković.

Dogovoreni su i poslovi za tekuću 2021. godinu.

Misija “TPS” je postati vodeća kompanija u proizvodnji industrijskih peći u BiH, jačanje povjerenja i poslovne saradnje sa postojećim poslovnim partnerima, te pronalaziti nove.

Strateški cilj je neprestano unapređivanje kvaliteta svojih proizvoda i usluga sa posebnim aspektom na energijsku i energetsku efikasnost.

 

Izvor: zenicainfo.ba