Vokalno-instrumentalni sastav „Hor Vatan“ za Dan nezavisnosti stanovnicima BiH poklonili kompoziciju

Vokalno-instrumentalni sastav „Hor Vatan“ je za Dan nezavisnosti, 1. mart, stanovnicima Bosne i Hercegovine odlučio pokloniti kompoziciju u kojoj će uživati svi oni koji prema ovoj državi gaje patriotske osjećaje.

Patriotska pjesma Vatan nastala je kao proizvod ljubavi studenata iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine prema domovini i muzici.

„Hor Vatan“ je formiran 2017. godine u okviru Studentskog naselja Bjelave u Sarajevu, a okupio je pet momaka koji svojim talentima nastoje inspirisati mlade da daju svoj doprinos razvoju društva i afirmisanju zdravih i pozitivnih trendova.

Ovaj vokalno-instrumentalni sastav je dosad bio orjentisan isključivo na islamsku duhovnu muziku, a patriotska pjesma „Vatan“ je njihov novi i najozbiljniji projekt u koji je uloženo mnogo truda kako bi do Dana nezavisnosti sve bilo spremno za premijeru.

Tekst ove kompozicije pisao je Dževad Ibrahimović, video-spot i postprodukciju potpisuje Adi Herić, a svi ostali segmenti rezultat su marljivog rada i zalaganja članova hora. Time, kako kažu, žele pokazati da je energija koju mladi posjeduju stabilan temelj za stvaranje pozitivnih priča, a da za dobar projekt s jasnim ciljevima nisu uvijek nužno potrebna ogromna materijalna sredstva.

Spot je premijerno emitovan danas u programu Televizije Zenice .

„Hor Vatan“ je dosad snimio tri autorske kompozicije iz domena islamske duhovne muzike, a patriotsku pjesmu Vatan možete poslušati na: