Za subvencioniranje prevoza penzionera iz Budžeta Grada izdvojeno 75.000 KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je s predstavnicima firmi koje na području grada Zenica obavljaju javni linijski prevoz te s predsjednikom Udruženja penzionera/umirovljenika Zenica Eminom Sijerčićem potpisao ugovore o subvencioniranju prevoza.

Za ovu namjenu iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno je 75.000,00 KM.

Prevoz penzionera će se obavljati na osnovu godišnjih pretplatnih karata u periodu od 01.06.2021. godine do 31.05.2022. godine.

Cijenu godišnje pretplatne karte plaća penzioner u iznosu od 82,00 KM odabranom prevozniku putem Udruženja penzionera/umirovljenika Zenica.

Shodno potpisanom ugovoru, Udruženje penzionera je u obavezi da provede proceduru izbora i sačini listu korisnika prevoza, kao i da listu dostavi prevoznicima i Gradu Zenica.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Zenica Emin Sijerčić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na podršci.

Istakao je kako im je također dobro došla donacija Grada Zenica u vidu viškova otkupljenih poljoprivrednih proizvoda krompira, luka i jabuka.

„Po pitanju te donacije sve je prošlo u najboljem redu. Ovim putem se još jednom zahvaljujem. Penzioneri se često osjećaju zaboravljeno, posebno od viših nivoa vlasti. Zbog toga nas još više raduje što su nam vrata Gradske uprave Zenica širom otvorena“, kazao je Sijerčić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je naglasio da Gradska uprava Zenice nastoji pomoći svima, privrednicima, poljoprivrednicima, mladim, penzionerima.

U Budžetu Grada Zenica planirali smo još sredstava za naše penzionere. Pandemija korona virusa u velikoj mjeri se odrazila i na prihode Grada, ali bez obzira na sve teškoće, briga i podrška za potrebe naših najstarijih sugrađana neće izostati“, poručio je gradonačelnik Kasumović.