Zahvalnica Odbojkaškog saveza BiH građanima Zenice i gradonačelniku Kasumoviću

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Zenici izborila svoj prvi plasman na Europsko prvenstvo.

Nakon toga bh. odbojkašice bile su prve na Final four turniru CEV Srebrene lige u Mariboru. Bio je to historijski uspjeh bh. odbojke. Zahvaljujući pomoći i razumjevanju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Gradske uprave Zenice, pobjednički put bh. odbojkašice počele su u Zenici.

„Od srca se zahvaljujem gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji nam je pomogao. Moram naglasiti da nije bilo gradonačenika, ne da ne bi postigli ovakav rezultat već ne bi mogli izaći na takmičenje. To je sigurno. Možda ta pomoć nekome zvuči da je ona prevelika. Ona je bila od srca i ja želim još jednim da se zahvalim gradonačeniku i građanima Zenice“, izjavio je između ostalog Alija Fatić, predsjednik OS BiH.

Osim odbojkašica Zenica je stalna baza i ostalim reprezentacijama, nogometnoj, teniskoj, futsal, košarkaškoj i drugima. Zbog toga Zenica s pravom nosi epitet grad sporta.

„Želim bh. odbojkašicama da čestitam na historijskom uspjehu. Grad Zenica je ovoga puta pokazao da je sportski grad. Ja kao gradonačelnik ću i dalje sve učiniti da se u Zenici odvijaju sve vrste vrhunskih sportova i grad će uvijek pomoći. Grad Zenica se potrudio da bude dobar domaćin i veoma sam sretan i zadovoljan što je sve to krenulo iz Zenice“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačenik Zenice.

Fuad Kasumović i Alija Fatić

Stevan Ljubičić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije zahvalio se gradu Zenica na gostoprimstvu. Najavio je za 21. juli početak priprema za Evropsko prvenstvo u odbojci na Ilidži. Na adresu Saveza već su stigle ponude za odigravanje prijateljskih mečeva sa selekcijama Grčke, Češke, Estonije i drugih zemalja.

 

Izvor: zenicainfo.ba