Započela treća faza dezinfekcije grada Zenice

Pripadnici Samostalne službe za spašavanje Grada Zenica vrijedno rade na dezinfekciji zajedničkih prostora u stambenim zgradama. Treća faza dezinfekcije grada u organizaciji Gradske uprave i Civilne zaštite započela je 22. oktobra i trajat će do 9. novembra. U noćnim satima se radi na dezinfekciji klupa i dječijih igrališta.

Od 22. oktobra su posao završili na Odmutu, Meokušnicama, Londži i Blatuši. Danas su dezinficirali prostore u MZ Brist uključujući Travničku ulicu. Prema riječima Edhema Fejzića pripadnika Službe sve ide prema planu Gradske uprave i Službe za civilnu zaštitu.

“Prvo smo radili u gornjem dijelu Brista, u novim kao i stambenim zgradama u kojima su stanari većinom romske nacionalnosti. U Travničkoj ulici smo počeli s vrha od manjih stambenih zgrada pa prema raskrsnici s Fakultetskom ulicom. Sve ide po planu, ponekad nas usporava to što je većina haustora zaključana, ali u saradnji s građanima posao završavamo, nastojeći da ne smetamo nikoga“, kazao nam je Edhem Fejzić, pripadnik Samostalne službe za spašavanje Grada Zenica .

Preostalo je da do 9. novembra do kada traje treća faza dezinfekcije posao obave u Sejmenu, Centru, na Carini i Jaliji. U zajedničkim prostorijama zgrada se radi u toku dana, a ekipe su raspoređene i u noćnim satima.

“Navečer radimo dezinfekciju klupa i dječijih igrališta po mjesnim zajednicama prema utvrđenom planu“, dodao je Fejzić.

 

Izvor: zenicainfo.ba