Zasjedao Sindikat Gradske uprave Grada Zenica

Povodom aktuelne situacije oko neusvajanja Budžeta Grada i Odluke o privremenom finansiranju, kao i jučerašnje neuspjele sjednice Gradskog vijeća, danas je vanredno zasjedao Sindikat zaposlenih u Gradskoj upravi Zenica.

Izvršni odbor Sindikata je u stalnom zasjedanju i danas smo donijeli određene zaključke koji se tiču daljih postupanja zbog mogućih posljedica neusvajanja pomenutih finansijskih akata, izjavio je Nermin Ljubović, predsjednik Sindikata.

“Donijeli smo zaključak da još ne idemo u štrajk upozorenja jer je prema zakonskoj obavezi poslodavac dužan isplatiti platu do kraja tekućeg za prethodni mjesec. Ako se to ne desi do 29. februara imamo pripremljenu strategiju i za štrajk upozorenja ili saopćenje za javnost”, kaže Ljubović.

Pri tom ukazuje da su dobili odluku o davanju saglasnosti za vođenje štrajka od strane granskog federalnog sindikata pri čemu se trebaju pribaviti još neki dokumenti kako bi sve bilo po zakonu o štrajku.

Posljednja isplata zaposlenima u Gradskoj upravi Zenica bila je početkom januara tekuće godine a odnosi se na platu za decembar.
Izvor: zenicainfo.ba