ZEDA održala edukaciju za proizvođače namještaja u Prijedoru

Agencija ZEDA je u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) kojeg podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH održala edukaciju pod nazivom „Sigurnosni zahtjevi namještaja za sjedenje i kreveta“.

Edukacija je realizovana u prostorijama Agencije PREDA u Prijedoru. Tokom edukacije obrađen je Zakon o općoj sigurnosti proizvoda BiH – Praktična primjena, te Sigurnosni zahtjevi standarda za ispitivanje namještaja za sjedenje (BAS EN 12520, BAS EN 1022, BAS EN 1728, BAS EN 16139) i kreveta (BAS EN 1725).

Edukacije je imala za cilj upoznati učesnike sa Zakonom o općoj sigurnosti proizvoda BiH, te praktičnim primjerima ispitivanja sigurnosnih zahtjeva koje mora da zadovolji namještaj za sjedenje i kreveti za kućnu upotrebu. Učešće na edukaciji je bilo besplatno.

„Velika nam je čast i izuzetno zadovoljstvo što smo svoje znanje i iskustvo mogli prenijeti i svakako smo ponosni što ćemo i u budućnosti realizovati slične aktivnosti“, rekli su iz Agencije ZEDA.